oficiu schimbareInovația nu doar ne facilitează viața, dar ne mai și economisește spaţiu. Un grup de studenți de la Harvard au realizat un video în care prezintă evoluţia spaţiului de lucru al unui birou. În cei 34 de ani, de pe masă au dispărut 33 de lucruri care au fost înlocuite cu aplicaţii analogice. Astfel, necesităţile realizate de dispozitive materiale au devenit realizabile prin intermediul noilor aplicaţii.

Ritmul evoluţiei a făcut posibilă înlocuirea serviciilor Fax cu documente în format PDF, marile şi multiplele enciclopedii care abia de încăpeau pe raft, s-au redus la o aplicaţia Wikipedia. Convorbirile telefonice au devenit mai ieftine şi mai lungi datorită Skype-ului, fotografiile înrămate şi-au găsit loc pe Pinterest, iar CV-ul a fost transpus în LinkdIN. Editorialele din ziarele de pe colţul biroului pot fi citite prin intermediul platformelor Blogspot, iar hărţile de hârtie practic au dispărute şi încorporate definitiv în Google Maps.

Că e de bine, că e de rău- decide fiecare pentru sine. Cert este însă că evoluţia sectorului IT ne permite să economisim timp, energie şi mult spaţiu pe masa biroului de lucru.

Sursa: www.bestreviews.com

Redactare: Ludmila Popescu