LOGO_RISE_Moldova

RISE Moldova în parteneriat cu organizația cehă Transitions (TOL) anunță selectare a 12 jurnaliști care vor participa la patru etape de traininguri și workshopuri, specializate în jurnalismul de date. Participanții vor fi instruiți să aplice tehnici avansate de documentare și colectare a informației, lucrul cu bazele de date naționale și internaționale, modalități de prezentare grafică a datelor.

Etapele de training și workshopuri
I.Atelier de trei zile, specializat pe jurnalismul de date (la Vadul lui Vodă).
II.Participanții împreună cu reporterii RISE Moldova vor documenta trei subiecte de investigații.
III.Atelier de trei zile, cu experți internaționali, specializați pe tehnici avansate de vizualizare de date (la Vadul lui Vodă).
IV.Redactarea investigațiilor și publicarea în presa națională și internațională.

Cine poate aplica?
-Reporteri și editori din presa scrisă, on-line, radio sau TV.
-Studenți la jurnalism.
-Bloggeri și/sau activiști.

Cum poți aplica?
Doritorii de a aplica la program sunt rugați să expedieze dosarul personal la adresa de e-mail: [email protected] cu mențiunea „Training: Jurnalism de date „Follow the money”.

Dosarul va include:
-CV;
-Scrisoare de motivare (max. 500 de caractere);
-Scurtă prezentare a două subiecte de investigație pe care ați dori să le realizați în cadrul acestui proiect;

Deadline: 5 iunie 2015, ora 15:00.

Trainingurile se vor desfășura în limba română și engleză (traducere sincron în română) în perioada iunie – septembrie 2015. Cheltuielile de cazare și transport vor fi acoperite de organizator.

 neCursul în jurnalismul de date „Follow the money” este realizat de RISE Moldova în colaborare cu organizația cehă Transitions (TOL, cu suportul financiar al National Endowment for Democracy.