Academia New Media este un proiect marca MediaPoint, organizat cu suportul Transitions Online (Cehia), care reprezintă o serie de traininguri despre Internet și mediul online, dedicate tinerilor din Republica Moldova. Proiectul a fost lansat pe data de 10 martie 2013, echipa a reușit să ajungă în 18 localități ale Moldovei, unde au organizat sesiuni de training de inițiere în New Media de care au beneficiat peste 400 de tineri.

Trainerii Academiei au instruit aproximativ 400 de tineri în decursul a doi ani pe teritoriul întregii țări. Au participat la numeroase Cursuri Internaționale specializate în New Media, iar la traininguri au obținut experiența necesară pentru a îmbunătăți calitatea instruirii din cadrul Academiei New Media.

Academia New Media

Obiectivele:

- Informarea și instruirea tinerilor despre avantajele instrumentelor New Media;
- Acordarea suportului necesar pentru lansarea inițiativelor on-line la nivel local și promovarea eficientă a acestora (pagini web/social media ale localităților, instituțiilor de învățământ, centrelor raionale de tineret, ONG-urilor locale, cauze sociale, etc);
- Crearea unei comunități naționale de membri pasionați de New Media;
- Organizarea unui Summer Camp al Academiei, în care vor participa 35 cei mai activi beneficiari din cei 200 care au fost instruiți în cadrul trainingurilor.

Teme discutate și aplicate în practică:

- Introducere în New Media;
- Cum să creezi un blog sau un site în 5 minute şi cum să le faci atractive;
- Tactici în crearea conţinutului în mediul on-line;
- Promovarea (gratuită) pe reţele de socializare;
- Cele mai eficiente instrumente New Media;
- 10 cele mai bune proiecte sociale care pot fi utilizate de tinerii din Republica Moldova.

Summer Camp

Cei mai activi participanți de la fiecare training vor fi selectați în bază de concurs și reuniți în cadrul unui eveniment inedit, numit Summer Camp, în cadrul căruia participanții vor petrece 3 zile alături de echipa noastră pentru a fi instruiți și susținuți în dezvoltarea ideilor și proiectelor.