Oakland Crimespotting este o hartă interactivă a infracţiunilor în Oakland, CA, şi o modalitate mai bună de înţelegere a criminalităţii în oraşe.

Acest proiect nu este afiliat cu oraşul Oakland sau Departamentul de Poliţie din Oakland, dar utilizează datele publicate pe CrimeWatch. Există mai multe lucruri de facut aici:putem explora hărţile, la fel cum e făcut şi pe Alerte.md, puteţi să căutaţi rapoartele infracţiunilor de zi şi de tip, vă puteţi înscrie pentru a primi prin e-mail alerte si RSS feed-uri pentru rapoartele criminalităţii în cartiere. Ştiri şi informaţii despre noutati si noi caracteristici pot fi găsite pe blog-ul lor, blog.crimespotting.org. Din păcate, CrimeWatch suferă de câteva dezavantaje pe care credem că Crimespotting ajută să le abordeze. CrimeWatch este inaccesibil pentru multe browsere populare,şi nu e posibilă flexibilitatea maximă. CrimeWatch oferă hărţi ale rapoartelor de crima, dar le face dificil de a explora.

Punctul nostru de vedere este complet, imaginea site-ului este bine aranjată: hartă explorabilă – este posibil pentru a panorama şi zooma, selectaţi intervale de timp în trecut, şi a vedea anumite tipuri de infracţiuni. Puteţi partaja, de asemenea, link-uri direct la o vedere deosebită a hărţii, care este important pentru schimbul şi publicarea de informaţii. Dacă nu avem Flash-ul necesar plug-in pentru a vizualiza harta interactivă, responsabilii acestui proiect au  o baza de date a criminalităţii navigat cu hărţi în format imagine pentru combinaţii de datele şi tipurile de infracţiuni. Noi credem că această abordare mai ales harta este un mod valoros şi raţional pentru a publica informaţii pentru oameni de a fi utilizat – toată lumea ştie cum să găsească casa lor,  şcoala sau locul de muncă pe o hartă, dar putini oameni amintesc detalii relevante, cum ar fi consiliul de sector din oras sau poliţia.

O sursă importantă de inspiraţie pentru Oakland Crimespotting vine de la Crime Chicago, o bază de date în mod liber de navigat asupra raportatelor de crimă în Chicago, create de Adrian Holovaty şi Miner Wilson.

Cum lucrează?

O dată pe zi, se colectează rapoarte de crima de la CrimeWatch proaspete şi salvate în baza lor de date. Detaliile tehnice privind modul în care se face acest lucru pot fi găsite pe blogul lui Mike(mike.teczno.com), în special în posturi din decembrie şi ianuarie. Ei sunt în prezent, la expunerea de rapoarte a infracţiunilor ce merg înapoi cu o lună.

Harta este un exemplu de Hărţi modeste, Flash, Python pentru afişarea pe bază de imagini geografice.

Cine?

Oakland Crimespotting a fost proiectat şi construit de Stamen Design’s a lui Michal Migurski, Carden Tom, şi Rodenbeck Eric.

Valentina Barcari, Departamentul Media