Academia New MediaÎn perioada 2-4 mai, 20 de tineri din diferite regiuni ale Republicii Moldova au participat la Summer Camp 2.0, un eveniment organizat de Academia New Media care a avut drept scop să inițieze și să dezvolte proiecte locale de succes.

Cele 3 zile de activitate sunt o finalitate a proiectului Academia New Media, care a ajuns la cea de-a 2-a ediție. Susținuți de partenerul ceh Transitions Online, timp de jumătate de an au fost organizate 8 traning-uri în 8 regiuni ale Moldovei. Summer Camp 2.0 este evenimentul unde s-au adunat cei mai buni tineri participanți la training-uri. În total 7 echipe au dezvoltat câte un proiect online în localitatea lor.

Timp de 3 zile, echipele au lucrat la dezvoltarea proiectelor cu mult entuziasm, fiind motivate de necesitatea rezolvării unei probleme locale prin intermediul instrumentelor online.

În prima zi un suport deosebit a adus și invitatul special al evenimentului, Alexandru Lebedev, CEO la site-uldiez.md, care a împărtășit din experiența dezvoltării unui website de succes.

 Fiecare echipă a avut în spate un mentor Summer Camp 2.0 cu experiență, care i-a îndrumat în alegerea tematicii, scrierea corectă a articolelor, modalităților de promovare etc.

Pentru a motiva fiecare echipă, au fost organizate și 2 concursuri tematice: primul la categoria cele mai multe like-uri adunate într-un timp limitat și cel mai bun articol scris pe site.

Astfel, în mai puțin de 4 ore deja câteva echipe aveau peste 200 de like-uri la pagina de Facebook și un număr de peste 5 articole, iar pe tot parcursul evenimentului toate cele 7 echipe au reușit să adune un engagement pe Facebook de peste 1500 de fani.

Cele 3 zile de lucru intensiv s-au finalizat cu prezentarea proiectelor dezvoltate. Ulterior, echipa Academia New Media a decis care sunt cele 3 proiecte câștigătoare.

Astfel, echipele câștigătoare sunt:

1. Echipa din or. Cahul, cu proiectul Din Cahul;

2. Echipa din or. Mereni, cu proiectul Mereni;

3. Echipa din or. Florești, cu proiectul Pro Florești.

Summer Camp 2.0 este un eveniment de succes în care se dezvoltă proiecte online la nivel regional. La doar un click distanţă poţi să afli ce rezultate au reușit să atingă echipele și cum evoluează proiectele lor: BălăbăneștiMereniFloreștiSălcuțaCahulSângerei și Ialoveni.

Academia New Media este un proiect marca MediaPoint, organizat cu suportul Transitions Online(Cehia), care reprezintă o serie de traininguri despre Internet și mediul online, dedicate tinerilor din Republica Moldova. Proiectul a fost lansat în data de 10 martie 2013 și de prima serie de traininguri au beneficiat peste 200 de participanți din 10 localități ale țării.