Hai să incepem!

Ce vrea sa facă NewMedia Network? Să dezvolte comunitatea New Media din Moldova prin implicarea studenţilor de la diferite facultăţi şi a ONGiştilor în dezvoltarea produselor cu impact social. MediaPoint urmează să fie nucleul unei reţele de promovare a schimbării sociale prin intermediul tehnologiilor inovative. Cei care se vor implica în MediaPoint vor trece printr-un proces de învăţare ce înseamnă New Media, vor decide cum pot să contribuie mai bine, vor dezvolta proiecte deja existente, sau vor crea proiecte noi. Implicarea va fi una participativă. Fiecare urmează să-şi aducă contribuţia sa creativă, dar şi să-şi asume responsabilităţi pentru activitatea sa.

A venit timpul pentru New Media, care implică utilizarea mai amplă a tehnologiilor informaţionale, crearea participativă a conţinutului, accesul sporit al persoanelor, nu doar la consumul, ci şi la producerea ştirilor. New Media vine ca o alternativă la mass-media mainstream şi este un trend la nivel global care a atins şi Moldova.

Deja sunt produse de succes în acest domeniu la nivel de Moldova. Iniţial s-au dezvoltat bloggerii, care au creat Blogosphera şi Blogovăţul, după aia au apărut televiziunile online, iniţiate de cetăţeni activi ca Privesc.EU, PublicTV.md, sau Curaj.TV. De asemenea, s-au dezvoltat agenţii de ştiri online, comunităţi online. Fiecare are cont pe Facebook. Energia aceasta va fi focalizată şi transformată în impact social de MediaPoint.