Cine suntem?
MediaPoint este prima organizație New Media din Republica Moldova! Misiunea noastră este să dezvoltăm o comunitate de oameni şi idei și să promovăm inovaţia socială prin intermediul New Media.
MediaPoint dispune de o largă susţinere naţională şi internaţională şi este orientată în atragerea unui număr cît mai mare de tineri care să producă un impact pozitiv asupra societăţii. Pe parcursul acestor ani, MediaPoint a obținut încrederea și parteneriatul cu : ONG-ul ceh TOL, CREDO, ULIM, USPEE, Primăria Municipiului Chișinău, Centrul de Guvernare Electronică .

Din istoria organizației
Un grup de studenți și tineri profesioniști pasionați de mediul online și conștienți de puterea tehnologiilor informaționale au hotărît să o focalizeze în soluționarea problemelor sociale. Astfel, în primăvaera anului 2009, Cristian Ziliberberg şi Sergiu Soltan au pus bazele MediaPoint în frunte cu președintele Andrei Spînu.
Mai tîrziu, în luna noiembrie a aceluiași an, s-a creat o nouă echipă de lucru. Aportul considerabil a fost adus de Valentin Bălan, Cristian Ziliberberg, Vasile Găluşcă, Mihai Stipanov, Elena Scutaru , Andrei Spînu, Lucia Aprodu, Mihail Moscovici, Artur Gurău etc. Această echipă a realizat prima recrutare şi a început activitatea deplină MediaPoint.
Coordonatorii primelor proiecte au fost Gheorghe Zugravu (PublicTV) şi Gheorghe Bulalauri (Recrutare primăvară 2010).
De atunci și pînă în prezent MediaPoint continuie să formeze tineri și proiecte care reușesc să îmbunătățească lumea reală prin intremediul celei online.

Organigrama
La cîrma organizației este președintele. Timp de 5 ani, MediaPoint a fost condusă de cinci preşedinţi: Andrei Spânu (primul preşedinte), Andrei Fornea, Livia Ţurcanu, Olga Batîr și Victor Burea (actualul preşedinte). La etapa dată, MediaPoint încadrează un număr de peste 30 de membri, repartizaţi în cele 5 departamente: Sustenabilitate, Marketing, Soluţii, Media şi Resurse umane.

Scopul nostru
Scopul nostru este educarea tinerilor și promovarea inovației sociale prin intermediul noilor tehnologii.
În Republica Moldova sunt produse de succes în acest domeniu. Iniţial s-au dezvoltat bloggerii, care au creat Blogosfera şi Blogovăţul, după aceasta au apărut televiziunile online, iniţiate de cetăţeni activi ca Privesc.EU, PublicTV.md, sau Curaj.TV. De asemenea, s-au dezvoltat agenţii de ştiri online, comunităţi online. Fiecare are cont pe Facebook și în diverse alte rețele web. Energia aceasta va fi focalizată şi transformată în impact social de MediaPoint.
Scopul nostru este dezvoltarea avantajoasă/fructuoasă a proiectelor existente – Alerte.md, Academia New Media, Debates, Social Innovation Camp și încurajarea apariției unor noi proiecte inovative de dezvoltare socială.

Beneficiile membrului MediaPoint
MediaPoint Network este unul din componentele forte ale reţelei ce promovează schimbarea socială prin intermediul tehnologiilor inovative. Membrul MediaPoint trece printr-un proces de învăţare și familiarizare cu tot ce înseamnă New Media. Asimilează cum poate utiliza eficient forța noilor tehnologii în dezvoltarea proiectelor deja existente sau creează proiecte noi. Implicarea este una participativă, iar membrul are ocazia să-și lanseze ideile fiind susținut de o echipă cu experiență și cunoștințe ample în domeniul New Media. Membrul MediaPoint experimentează și utilizează noile tehnologii atît în ameliorarea societății cît și în propria dezvoltare în ritmul noilor tendințe.
Pe lîngă toatea acestea, membrul are posibilitatea să se regăsească și să-și îmbunătățească diverse abilități în funcție atît de postura pe care o ocupă în cadrul unui proiect, cît și în departamente.

Realizări
MediaPoint, prin contribuțiile și entuziasmul membrilor săi, reușește să dezvolte vertiginos proiecte de succes ca Alerte.md, Academia New Media, Social Innovation Camp, Debates.
În decursul acestor ani, MediaPoint a obţinut numeroase performanţe, cum ar fi: locul III la desemnarea celui mai activ ONG din R.Moldova (a.2011), locul I la ITineret (proiectul Alerte.md), grand pentru proiecte de success din partea SOROS. Și nu în ultimul rînd, locurile II la competiţiile de volei şi fotbal între ONG-uri care este o dovadă în plus că suntem o echipă unită și suntem gata oricînd pentru cucerire de noi trofee.

Valorile MediaPoint :
- Inovaţie
-Responsabilitate
-Sustenabilitate
-Colaborare
-Diversitate;