_DSC0314La data de 13 decembrie, a avut loc Conferința Academia New Media 2014. Evenimentul a întrunit 10 proiecte care au fost lansate şi dezvoltate în cadrul celor 2 ani de activitate ai Academiei. Participanții au avut ocazia să se împărtășească cu rezultatele înregistrate, au avut parte de un schimb de experiență, dar nu au uitat nici de noi planificări pentru anul 2015.

Cele peste 40 de persoane implicate  au avut ocazia să interacţioneze şi să prezinte semenilor săi etapele de lucru şi succesele înregistrate de proiectele din care fac parte. Prezentările coordonatorilor de proiect au inclus statistici (Facebook, conţinut, impact), echipa şi, important, strategia de dezvoltare pentru anul 2015.

Un proiect de succes este proiectul AlerteOrhei.com ce a fost fondat în 2013. Momentan, echipa întruneşte 9 membri care au drept scop soluţionarea problemelor atestate în oraşul Orhei în urma raportării acestora prin intermediul platformei online. Proiectul Alerte Orhei are la activ şi o aplicaţie pentru Android. Mai multe detalii puteţi afla accesând pagina de Facebook a proiectului, care a reuşit să adune o comunitate de 2.121 de fani. Pentru a face cunoștință cu specificul celorlalte proiecte, accesați pagina de facebook:

Organizatorii Conferinţei au lansat  o serie de teambuildinguri care au creat o atmosferă ideală pentru diploma academianetworking. Dacă până acuma diplomele erau decernate doar participanților, de această data și echipa Academia New Media a fost premiată. Echipa ”Din Cahul” a îmnânat coordonatorului proiectului Academia New Media, Victor Burea o diplomă destinată echipei ”pentru activitatea prodigioasă și contribuția substanțială la adezvoltarea domeniului web”.

Academia New Media a fost lansată în martie 2013 sub egida MediaPoint cu susținerea partenerului ceh TransitionsOnline. Echipa a reușit să ajungă în 18 localități ale Moldovei unde au organizat traininguri de inițiere în New Media și online. În urma activității proiectului Academia New Media au beneficiat peste 400 de tineri.

Ludmila Popescu, dep. Media

Victoria Morari, dep. Marketing și Comunicare