Smartphone with cloud of application icons

Piața aplicațiilor pentru smart-phone-uri este inundată de fel de fel de inveții care nu încetează să apară. Suntem familiarizați cu aplicațiile Facebook și Google Maps, dar sunt și o mulțime de programe nefolositoare, care doar ocupă spațiu în plus în telefoanele noastre. Totuși, există aplicații mai puțin cunoscute, care chiar sunt foarte utile.

Vezi cele 11 aplicații care îți vor veni în ajutor în viața de zi cu zi.

Horizon

Nu vă enervează filmulețele înregistrate cu smart-phone-ul ținut vertical? O astfel de poziționare a camerei taie imaginea și o face să pară cu mult mai mică. Dacă uiți constant să repoziționezi smartphone-ul, aceasta este aplicația perfectă pentru tine. Acest program repoziționează orizontal imaginea, oricum nu ai ține telefonul și înregistrează filmulețul în modul landscape, orizontal.

Sleep Cycle Power Nap

Siestele sunt benefice pentru sănătate dacă sunt luate la timp și cu măsură. Cercetătorii afirmă că un somn mic și rapid este cu mult mai revigorant decât o siestă lungă de după amiază. Această aplicație  te ajută să te trezești printr-o alarmă care sună atunci când a trecut timpul preconizat pentru somnul de refacere. Este foarte utilă și include multe alte opțiuni care îți vor seta timpul potrivit pentru somn.

PaperKarma

Este destul de simplu să ții cont de spam-urile din poșta electronică, dar ce se întâmplă când tot gunoiul se adună în mailbox? Cercetătorii au creat o aplicație și pentru astfel de situații. Cu PaperKarma, faci o fotografie cu tot ceea de ce nu ai nevoie din mail, iar aplicația va localiza cine ți-a trimis spam-ul și îl va ruga politicos să te scoată din lista lui de contacte. Cea mai bună parte a aplicației? Chiar funcționează!

Nu Skin TR90

Dacă vrei să-ți ții greutatea sub control, această aplicație este creată pentru tine. Nu numai că îți permite să detectezi linia taliei, dar și te ajută să monitorizezi consumul de hrană și să înregistrezi activitatea fizică pe care o faci în timpul zilei. Cu o singură mișcare de deget poți monitoriza starea de sănătate și să devii cât mai în formă posibil.

Sleep Talk Recorder

Ți-a spus vreodată cineva că vorbești prin somn? Nu ești convins? Încrearcă această minunată aplicație și vei afla. Invenția se activează doar atunci când este detectat vre-un sunet, așa că nu va fi nevoie să te înregistrezi pe tot parcursul nopții. Vei fi surprins de ceea ce spui noaptea!

Action Movie FX

Această aplicație îți permite să atașezi efecte speciale, demne de Hollywood, la video-urile tale. De la explozii, până la accidente, această aplicație te ajută să adaugi mai multă adrenalină la oricare dintre filmulețele pe care le creezi. Pentru o plată minimă poți download-a o mulțime de alte efecte în plus.

 Any.Do

Uită de notițe cu lista activităților. Any.Do te ajută să-ți organizezi timpul și să ai grijă de activitățile tale. Mai mult, aplicația are  opțiuni care îți vor aduce aminte de  toate activitățile pe care le-ai plănuit. Poți în sfârșit să scapi de sentimentul că uiți în permanență să faci ceva.

Walk Up Alarm Clock

Te-ai săturat să dormi peste program și să apeși de fiecare dată pe snooze. Această aplicație îți va revoluționa viața. O dată ce îți sună alarma aceasta nu se va opri până când nu o să te trezești și nu o să faci cel puțin 10 pași. Poți să ajustezi numărul și până la 100, în dependență de cât ești de somnoros.

Tunein Radio

Ai acces la aproape 100.000 de posturi radio, inclusiv la toate posturile de sport din lume. Ascultă muzica preferată și vezi cum se descurcă sportivii pe care îi admiri. Această aplicație nu este doar pentru înrăiții de sport, dar și pentru melomani.

SafeTrek

Sunt anumite momente în viață când simți că ești în pericol. Ar putea fi în momentul în care mergi singur în mașină noaptea, sau chiar când te afli într-un cartier obscur. Cu SafeTrek, tot ce trebuie să faci este să apeși un buton pe care scrie “Hold until safe” și dacă ceva se va întâmpla, lasă telefonul din mână și acesta va apela poliția imediat, anunțând unde te afli.

 Qwiki

Ai un nou-născut? Este foarte probabil că îi faci o mulțime de poze. Qwiki te va ajuta să le alegi pe cele mai frumoase pe care să le poți posta. Oricum, nu ai vrea să-ți enervezi prietenii postând o mulțime de fotografii cu bebelușul tău.

 

sursa: lifehack.org